© 2005 ЕТ Стефан Баев. Всички права запазени!

Какво ново:
..............................................................................................................
Нови продукти от LIFEPLAN PRODUCTS LTD. - Великобритания

Ензим Лактаза

Подпомага разграждането на млечната захар (лактоза). Подходящ за хора, при които е затруднено или невъзможно усвояването на мляко и млечни продукти.

Състав: ензим лактаза (от Aspergillus Oryzae), соево масло, желатин, сорбитол, глицерин, лецитин, титанов двуокис, пчелен восък.
Всяка капсула съдържа:
Ензим лактаза 125 мг

Ензим лактаза е подходящ за хора, имащи т.нар. лактозна нетолерантност т.е. организма им или не произвежда лактаза, или я произвежда в много малко количество. Лактозата (млечната захар ) е основния въглехидрат, който се намира в млякото и в други продукти с млечна основа. За да бъде усвоена от организма, тя трябва да бъде разградена от специален ензим - лактаза до прости захари - глюкоза и галактоза, които се усвояват лесно от организма. Лактазата обикновено е достатъчно в червата на децата, но при възрастните хора ензимът може да липсва или да е недостатъчен ,поради това, че количеството му постоянно намалява след навършване на две годишна възраст, честа употреба на антибиотици и др. Липсата или недостигът на лактаза се проявява в ярко изразеното слабително действие, гадене, отделяне на газове, които се наблюдават от 30 минути до 2 часа след приемане на храни или напитки, съдържащи лактоза.


Храносмилателни ензими

Състав: Дикалциев фосфат, бетаин хидрохлорид, микрокристална целулоза, амилаза на прах, стеаринова киселина на прах, магнезиев стеарат *, липаза, екстракт пепсин, карбоксиметилцелулоза, желиращовещество (хидроксипропилметилцелулоза).
*От растителен произход.
Продуктът съдържа смес от ензими с растителен произход. Ензимите повишават усвояването на хранителните вещества и подсилват храносмилателната функция . Този продукт е подходящ при хора с динамично ежедневие, с небалансирано и нередовно хранене, консумиращи предимно преработени храни.
Не съдържа добавена захар, нишесте, сол, лактоза, глутен, дрожди (saccharomyces), синтетични подправки, оцветители и консерванти. Подходящо за вегетарианци.

60 таблетки

Всяка таблетка съдържа:

Бетаин HCL 250 мг
Амилаза екстракт 100 мг
Пепсин екстракт 10 мг
Липаза екстракт 10 мг

Бетаин хидрохлоридът е източник на хлороводородна киселина - химикал, който естествено е наличен в стомаха и спомага за смилането на храната. Подобрява обмяната на веществата. Особено е необходим за абсорбирането на протеините, калция, витамин В12, желязото. Спомага за унищожаването на влезлите през хранопровода вредни бактерии и др. микроорганизми. Липотропно вещество, което не позволява на мазнините от храната да се утаят в черния дроб. Подходящ за хора, чийто стомах не произвежда достатъчно количество стомашна течност.
Амилазата е ензим, необходим за разграждането на въглехидрати като нишестето и гликогена и други производни полизахариди, като първо ги разцепва на дизахариди и след това на монозахариди, които се усвояват лесно.
Пепсинът  се образува в стомашния сок и служи за усвояването на всички видове протеини. Разбива протеините до аминокиселини, за да могат те да бъдат транспортирани чрез кръвта.
Липазата се съдържа в панкреатичния сок и е много важен ензим за разграждането на триглицеридите. Триглицеридите представляват основната част от липидите (мазнините) в храната.

Магнезий от три източника

60 таблетки
Състав: дикалциев фосфат (стабилизатор), микрокристална целулоза (набухвател), стеаринова киселина, HPMC (хидропропилметилцелулоза),магнезиев цитрат (разтворители).
Не съдържа добавена захар, сол, лактоза, глутен, дрожди, синтетични подправки, оцветители и консерванти. Не съдържа материали от животински произход. Подходящо за вегетарианци.
Всяка таблетка съдържа:
Магнезий 200мг *
От три източника:
Магнезиев окис (съдържащ 160 мг магнезий )
Магнезиев цитрат (съдържащ 30 мг магнезий )
Магнезиев глюконат (съдържащ 10 мг магнезий )
* 66% от дневната препоръчителна доза (RDA)
Магнезият е минерал, осигуряващ ефективното функциониране на мускулите и нервната система. Той играе важна роля в ензимните процеси, протичащи в организма, подпомага съпротивителните сили и регулира енергийния баланс, стимулира сърдечно-съдовата система, поддържа зъбите в добро състояние и спомага за предотвратяване на калциеви натрупвания и образуване на бъбречни и жлъчни камъни, подпомага мозъчната дейност, има антистресов ефект. Тъй като магнезият се разрушава от алкохола, много от алкохолиците имат недостиг на минерала. От повече магнезий се нуждаят бременните жени, кърмачките, възрастните хора и активно спортуващите. Магнезият е необходим за ефективното усвояване на Калия , Натрия, Фосфора, Калция, както и на витамините С, Е и В - комплекс. При предозиране може да бъде токсичен,
ако бъбреците не успеят да го разградят. Когато магнезия е само от един източник, той не може да се усвои над определена степен, колкото и да се увеличава дозата. Магнезия на Lifeplan гарантира доброто усвояване.  ЕТ СТЕФАН БАЕВ
            

Google
WWW http://stbaev.my.contact.bg/
ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ,  КОЗМЕТИКА, БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ